中国在职研究生网 >> >> 正文

gct英语练习6.26

2015-06-26 16:03       来源:中国在职研究生网    http://www.zzyjs.com

热门标签:研究生报名    同等学力申硕与十月联考的区别   工程硕士是什么

Students who want to enter the University of Montreal’s Athletic Complex need more than just a conventional ID card----their identities must be proved genuine by an electronic hand scanner. In some California housing estates, a key alone is insufficient to get someone in the door;his or her voiceprint must also be verified(确认). And soon customers at some Japanese banks will have to present their faces for scanning before they can enter the building and withdraw their moneys.

All of these are applications of biometrics, a fast-growing technology that involves the use of physical or biological characteristic to identify individuals. In use for more than a decade at some high security government institutions in the United States and Canada, biometrics is rapidly popping up in the everyday world.

Biometric security systems operate by storing a digitized record of some unique human feature. When a user wishes to enter or use the facility, the system scans the person’s corresponding characteristics and attempts to match them against those on record. Systems using fingerprints, hands, voices, eyes, and faces are already on the market. Others using typing patterns and even body smells are in various stages of development.

Fingerprints scanners are currently the most widely used type of biometric application, thanks to their growing use over the last 20 years by law-enforcement agencies. Sixteen American states now use biometric fingerprint verification systems to check that people claiming welfare payments are genuine. Politicians in Toronto have voted to do the same, with a testing project beginning next year.

Not surprisingly, biometrics raises difficult questions about privacy and the potential for abuse. Some worry that governments and industry will be tempted to use the technology to monitor individual behavior. “If someone used your fingerprints to match your health-insurance records with credit-card record showing that you regularly bought lots of cigarettes and fatty foods,” says one policy analyst, “you would see your insurance payments go through the roof.” In Toronto, critics of the welfare fingerprint plan complained that it would force people to submit to a procedure widely identified with criminals.

Nevertheless, support for biometrics is growing in Toronto as it is in many other communities. In an increasingly crowded and complicated world, biometrics may well be a technology whose time has come.

1.According to the author, biometric technology is ______

A.in the stage of theoretical study

B.widely used in the world

C.about to be out of date

D.developing rapidly

2.What is one of the advantages of biometric technology?

A.It better protects people’s privacy.

B.It helps people follow a healthy life style.

C.It is cheaper than traditional methods.

D.It identifies people more accurately.

3.The author used the health insurance case mainly to ______

A.illustrate the use of the technology

B.give suggestions on buying insurance

C.draw attention to the problem of the technology

D.emphasize the importance of healthy diet

4.In which of the following situations is biometric technology NOT used?

A.Computers are switched on by a voice order.

B.Doctors diagnose disease through patients’ voice.

C.Museum doors are controlled by palm scanner.

D.The police identify criminals through fingerprints.

5.Which word would you use to describe the author’s tone in this passage?

A.Supportive B.Objective

C.Critical D.Indifferent

答案及解析:

1. D。细节题。答案在第二段All of these are applications of biometrics, a fast-growing technology that….B项不对,第三段中提到指纹扫描是目前应用最广泛的一种生物技术,与B项内容不符。A项是出于理论研究阶段,C项是即将过时,都不对。

2. D。细解题。通过对第二段的分析可知,生物技术的一个优点就是它的准确性。

3. C。例证题。本文通过医疗保险这一例子说明了生物技术存在的问题。

4. B。细节题。答案在第三段Systems using fingerprints, hands, voices, eyes, and faces are already on the market。A、C、D能够很容易被排除,B项医生通过病人的声音来诊断疾病,和文中提到的voices并不是一回事。

5. A。最后一段提到尽管生物技术应用还存在一些问题,但支持它的人越来越多,在这个越来越拥挤,越来越复杂的世界里,生物技术的时代到来了。可见作者对此的态度是支持的。

推荐阅读:

明年十月研究生报名改变报名形式,并非取消

十月在职研究生必须在规定时间报名吗

工商管理硕士报考条件及报名报名方向怎么填写

在职读研实用信息
版权声明
    凡本站稿件类型为“原创”的所有文字、图片和音视频等稿件,均为启文教育网版权所有,未经本站协议授权,任何媒体、网站及个人均不得转载或以其它方式发表,违者必究。如需转载,请注明出处。
相关资讯文章
热点推荐简章

相关简章推荐 更多简章

推荐阅读

网友阅读

在职研究生热门专业

  • 专业名称详情
京ICP备05038589号 京公海网安备110108001632北京市海淀区启文培训学校
常年法律顾问 华泰律师事务所 毛亚斌律师