中国在职研究生网 >> >> 正文

十月在职考研英语真题及答案

2015-07-21 11:43       来源:中国在职研究生网    http://www.zzyjs.com

热门标签:在职研究生      在职考研

绝密★启用前

2009年在职攻读硕士学位全国联考

英语试卷一

Part Ⅰ Dialogue Communication (15 minutes, 15 points)

Part Vocabulary and StructureⅡ (20 minutes, 10 points)

Part Reading ComprehensionⅢ (40 minutes, 40 points)

Part Cloze TestⅣ (15 minutes, 10 points)

考生须知

1. 本考试分试卷一和试卷二两部分。试卷一满分75分,考试时间为90分钟,14:30开始,

16:00结束;试卷二满分25分,考试时间为60分钟,16:00开始,17:00结束。

2. 请考生务必将本人考号最后两位数字填写在本页右上角方框内。

3. 本试卷一为A型试卷,其答案必须用2B铅笔填涂在A型答题卡上,做在其它类型答题

卡或试卷上的无效。答题前,请核对答题卡是否为A型卡,若不是,请要求监考员予以

更换。

4. 在答题卡上正确的填涂方法为在代表答案的字母上划线,如[A] [B] [C] [D]。

5. 监考员宣布试卷一考试结束时,请立即停止答试卷一,将试卷一及其答题卡反扣在自己

的桌面上,继续做试卷二。监考员将到座位上收取试卷一及其答题卡。

6. 监考员收卷过程中,考生须配合监考员验收,并请监考员在准考证上签字(作为考生交

卷的凭据),否则,若发生答卷遗失,责任由考生自负。

A

Part I Dialogue Communication (15 minutes, 15 points)

Section A Dialogue Completion

Directions: In this section, you will read 5 short incomplete dialogues between

two speakers, each followed by four choices marked A, B, C, and D. Choose the answer

that best suits the situation to complete the dialogue. Mark your answer on the

ANSWER SHEET with a single line through the center.

1.Woman: Concert or movie, what would you prefer?

Man: ________. I just want to get out of the house.

A.That’s a good idea B.That’s OK with me

C.I really don’t care D.There is no problem

2.Speaker A: Could I speak to John, please?

Speaker B: John? There’s no one by that name here. I’m afraid you’ve got the

wrong number.

Speaker A: ________.

A.OK, let me check again B.Well, I’ll try again

C.All right, thank you D.Oh, sorry to have bothered you

3.Man: Have you seen my glasses anywhere?

Woman: No. ________

Man: Yes. And I can’t see a thing without them.

A.Did you lose them? B.Can’t you find them?

C.Anything wrong? D.Can I help you?

4.Speaker A: Hey, it’s beautiful out today, isn’t it?

Speaker B: ________.

A.Tomorrow will be the same as today

B.Yeah. I wish it would be like this every day

C.Really? It’s different from the weather forecast

D.At least not as good as I expected

5.Speaker A: I’m going home now. Do you need a ride?

Speaker B: ________. I’m not done yet.

A.It’s impossible B.Thank you

C.I’m glad to D.No, thanks

Section B Dialogue Comprehension

Directions: In this section, you will read 5 short conversations between a man and

a woman. At the end of each conversation there is a question followed by four choices

marked A, B, C, and D. Choose the best answer to the question from the four choices

given and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the

center.

6.Woman: Are you going to Hawaii on your vacation?

Man: Not this year. I am broke.

Woman: Oh! Come on.

Question: How does the woman take the man’s words?

A.She is surprised. B.She thinks he’s not serious.

C.She feels sorry for the man. D.She is amused.

7.Woman: Do you like the course we’re taking?

Man: It’s beyond me.

Question: What does the man mean?

A.He feels comfortable with the course.

B.He doesn’t like the course.

C.He can’t understand the course.

D.He doesn’t want to answer the question.

8.Man: Ben borrowed his father’s car without permission, and then crashed it into the

garage door.

Woman: No wonder his father went up the wall.

Question: What can we learn about Ben’s father?

A.He was extremely angry. B.He wouldn’t forgive Ben.

C.He was quite disappointed. D.He couldn’t understand Ben.

9.Man: Are you finished with school already?

Woman: No. I have one more semester, but it would be great to have a job lined up.

Question: What does the woman mean?

A.She will line up to apply for a job.

B.She has already had a job offer.

C.She hopes to get a job offer before graduation.

D.She’ll look for a job soon after graduation.

10.Man: Gosh! There seems to be no end to the work I have to do.

Woman: I’m glad I’m not in your shoes.

Question: What does the woman mean?

A.She is not as busy as the man.

B.She is busier than the man.

C.She is lucky not to work with the man.

D.She is unable to help the man.

Part II Vocabulary and Structure (20 minutes, 10 points)

Directions: There are 20 incomplete sentences in this section. For each sentence

there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the

sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the

center.

11.Fighting corruption involves tackling those who offer ________ as well as those

who take them.

A.bribes B.donations

C.contributions D.bonuses

12.In a ________ of inspiration, I decided to paint the whole house white.

A.flame B.flash

C.flavor D.flight

13.Unlike other leaders who put all blames on others, he took responsibility and

resigned ________.

A.reluctantly B.faithfully

C.mysteriously D.gracefully

14.This report is ________ with an article written by the same author.

A.identical B.same

C.similar D.alike

15.Traditional publishing will be ________ dramatically in the next 5 to 10 years.

A.cut away B.cut back

C.cut down D.cut off

16.Sunny Monday skies will ________ a shield of clouds by sunset.

A.give path to B.give place to

C.give space to D.give way to

17.Eating regular meals is ________ important for health.

A.vividly B.vitally

C.visibly D.visually

18.A new electronic announcement system has been introduced in the taxis to

________ passengers not to forget their luggage.

A.alert B.warn

C.inform D.remind

19.Consumer ________ in food products has been shaken by several recent scandals.

A.confidence B.trust

C.belief D.assurance

20.Such a proposal must have been put forward by people with limited ________.

A.outlook B.overlook

C.outline D.overview

21.Many dreams ________ seem impossible, then improbable, and eventually

inevitable.

A.first B.at first

C.firstly D.first of all

22.If you are going to interview someone you ________ know something about them.

A.had rather B.would rather

C.should as well D.might as well

23.Joe ________ away for the last two days but he is due back tomorrow.

A.is B.went

C.has been D.has gone

24.________ 40 years ago, the book continues to be marketed, mass-produced, and

challenged.

A.Being written B.As written

C.Though written D.It was written

25.Born Sept. 11, 1907, in Boston, Alice Lillian Ellis was ________ of nine children.

A.the oldest third B.the third old

C.the third older D.the third oldest

26.I’ll contact my office in London straight away and ________ to you.

A.have the contract faxed B.have the contract fax

C.have faxed the contract D.have been faxing the contract

27.Caroline has never ever broken her promise, ________.

A.neither had I B.nor have I

C.not would I D.never will I

28.Weather ________, we’ll go for a walk in the woods tomorrow.

A.to permit B.permitted

C.permits D.permitting

29.If she ________ here next week, we would know her decision.

A.were to be B.will be

C.would have been D.is to be

30.The problem is that they are unable to communicate effectively in the language

________ public services are offered.

A.by which B.for which

C.in which D.of which

Part III Reading Comprehension (40 minutes, 40 points)

Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by

5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B,

C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a

single line through the center.

Passage One

Jack’s friend Tony had recently gotten a tattoo (文身), and Jack was so impressed

by Tony’s bravery and his tattoo that he decided to get one too. Why do a lot of young

people in North America get tattoos today? Peer pressure, media influence, and personal

expression are some of the common reasons.

The desire to be part of a group, to be accepted by one’s friends or peers, can have

a great influence on what a person does. Sometimes, wearing a tattoo can be a sign that

you belong to a certain group. Gangs often use special clothes and tattoos to identify

their particular group. For example, in one gang all the members may wear green army

jackets and have large “Xs” tattooed on their arms. It is not only gangs that have this

type of special “uniform”. Young people often belong to a certain group of friends.

Some of these groups wear only brand-name clothes. Others wear tattoos. When a

person’s friends are all doing something, such as getting a tattoo, that person is more

likely to do the same thing, and get a tattoo too.

The media is another big influence behind the popularity of tattoos in North

America. A wide variety of media images show tattoos. Tattoos can be seen on people

appearing in commercials selling expensive cars. Famous sports heroes with tattoos are

shown in magazines. Fashion models are often seen in magazines and on TV wearing

designer clothes that show their bodies tattooed with detailed and colorful patterns.

These media images link tattoos to ideas of wealth, success, and status. As a result,

many people decide to get a tattoo for its fashion and status value.

It is not always the influence of other people or the media that results in a person

getting a tattoo. Many people decide to wear tattoos in order to express their artistic

nature, their beliefs, or their feelings—in other words, to show their individuality. A

musician in a rock band may get a tattoo of a guitar on the arm. Some environmentalists

may tattoo pictures of endangered animals on their shoulders. Lovers may tattoo each

others’ names over their hearts. A tattoo can be a public sign to show what is important

in a person’s life.

31.Jack got a tattoo because of ________.

A.the influence of friends B.the influence of the media

C.a desire to express himself D.a desire to be fashionable

32.Gang members wear the tattoo of “Xs” to show their ________.

A.individuality B.power

C.sense of honor D.sense of belonging

33.Which of the following groups of people are seen wearing tattoos in the media?

A.Car sellers. B.Sports stars.

C.Fashion designers. D.Movie stars.

34.Which of the following tattoos shows one’s belief?

A.A musical instrument.

B.A lover’s name.

C.A picture of endangered species.

D.A brand name.

35.The best title for this passage is ________.

A.Why People Get Tattoos B.Tattoos’ New Trend

C.The Popularity of Tattoos D.Tattoos Tell Who You Are

Passage Two

Is the customer always right? The answer, it seems, depends on which country you

are in. Shopping is very much a part of a country’s culture, and attitudes to shopping

and consumers vary from country to country just as much as climate or taste in food.

From the air-conditioned American shopping centers to the street market of African

towns, the way we shop shows the way we see ourselves and our relationships with

other people.

Business competition in Europe has given consumers increased power. This has

meant falling prices, plenty of special offers and a re-examination of what customer

service really means. People often point to America as an example of excellent

customer service. In restaurants in the south of the USA, for example, waiters

compliment you on your clothes, ask about your day, compliment you on the wisdom

of your order and then return every ten minutes to refill your glass and make sure that

everything is to your satisfaction.

Anyone who has waited 30 minutes to be served in a restaurant might well dream

of such attention, but do Europeans really want US style service? As a friend of mine

once told me, “By the end of the evening I had spent as much time talking to the waiter

as to my wife.” It is a question of expectations. Different nationalities expect different

types of service.

A Chinese-American friend loves telling people about how her Chinese mother

shops for clothes: “First of all she waits until they are on sale, then she bargains until

she gets an even better price and then she finds some small fault with the product and

demands a further reduction. She never buys anything at the regular price.” Could you

imagine trying such tricks in a department store in your country?

Attitudes to service are, of course, affected by employers’ attitudes to their workers.

As American sales and service personnel are heavily reliant on commission and tips,

they have more motives to provide more service. But is this fair? Do we think it is fair

to ask shop assistants to work late evenings, Sundays and 12 hour shifts? It might not be

a case of “Is the customer always right?” but a case of “How much service is it fair to

expect?”

36.The way people shop ________.

A.carries social and cultural values

B.reflects the developmental stage of a country

C.determines the way they socialize

D.reveals their social status

37.The word “compliment” in Paragraph 2 is closest in meaning to “________”.

A.evaluate B.criticize

C.laugh at D.praise

38.The remarks of the author’s friend in Paragraph 3 indicate that Europeans

________.

A.think highly of the American service

B.find it impossible to accept the American service

C.do not appreciate the American service

D.will gradually accept the American service

39.Why does the author use the Chinese mother’s shopping experience as an example?

A.To warn shop assistants of tough customers.

B.To teach people how to get better service as customers.

C.To criticize some improper shopping behavior.

D.To show how different people’s expectations of service are.

40.According to the last paragraph, the service quality of American service personnel

may depend on ________.

A.the customers’ attitude towards them

B.the amount of commission and tips

C.the length of their working hours

D.their working experience

Passage Three

Job sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of

one full-time job. The two people willingly act as part-time workers, enough hours

between them to fulfill the duties of a full-time worker. If they each work half the job,

for example, they each receive 50 per cent of the job’s wages, its holidays and its other

benefits. Of course, some job sharers take a smaller or larger share of the

responsibilities of the position, receiving a lesser or greater share of the benefits.

Job sharing differs from conventional part-time work in that it occurs mainly in the

more highly skilled and professional areas, which require higher levels of responsibility

and employee commitment.

Job sharing should not be confused with the term work sharing, which refers to

increasing the number of jobs by reducing the number of hours of each existing job,

thus offering more positions to the growing number of unemployed people. Job sharing,

by contrast, is not designed to address unemployment problems; its focus, rather, is to

provide well-paid work for skilled workers and professionals who want more free time

for other activities.

As would be expected, women constitute the bulk of job sharers. A survey carried

out in 1988 by Britain’s Equal Opportunities Commission revealed that 78 per cent of

sharers were female, the majority of whom were between 20 and 40 years of age.

Subsequent studies have come up with similar results. Many of these women were

re-entering the job market after having had children, but they chose not to seek

part-time work because it would have meant lower status. Job sharing also offered an

acceptable shift back into full-time work after a long absence.

The necessity of close cooperation when sharing a job with another person makes

the actual work quite different from conventional one-position jobs. However, to ensure

a greater chance that the partnership will succeed, each person needs to know the

strengths, weaknesses and preferences of his or her partner before applying for a

position. Moreover, there must be a fair division of both routine tasks and interesting

ones. In sum, for a position to be job-shared well, the two individuals must be well

matched and must treat each other as equals.

41.“Employee commitment” in Paragraph 2 refers to the employee’s ________.

A.qualification B.loyalty

C.experience D.achievement

42.Work sharing is different from job sharing in that ________.

A.it requires more working hours

B.it provides more work positions

C.it depends on the employer’s decision

D.it offers a more satisfactory salary

43.Job sharing is popular with young mothers mainly because ________.

A.they can take care of both work and family

B.they are over ideal working ages

C.they seek equal opportunities with men

D.they have difficulty finding full-time jobs

44.In job sharing the partners should ________.

A.be social equals

B.be intimate friends

C.know each other very well

D.have similar working experience

45.The main purpose of the passage is to ________.

A.recommend job sharing to women

B.discuss a way to tackle unemployment

C.criticize job sharing as inefficient

D.describe job sharing in general

Passage Four

Americans have a great love for informality and nowhere is this better expressed

than in their love for nicknames (昵称、绰号). Upon greeting strangers for the first time

they will quickly introduce themselves by their nickname. These are shortened forms of

their given name at birth and reflect the casual relationships which exist among friends

and coworkers. Family names are hardly ever used in daily situations and the use of

one’s father’s last name is saved only for rare and formal occasions.

In many traditional cultures the use of the family name is seen as a sign of respect.

For Americans, however, it’s the nickname which creates an immediate intimacy

between two people upon which to build a relationship. By speaking to another on a

first name basis and using his nickname, walls are immediately torn down and equality

between two people is established.

At work bosses will refer to their employees by their nicknames. Should an

employer use a worker’s family name, you can be sure that some kind of correction or

serious business will follow.

This love for nicknames can create a sense of closeness between people who are

otherwise not related. Even the presidents of the United States have borne nicknames.

Abraham Lincoln was known as Honest Abe. John F. Kennedy was known as Jack or

JFK and William Clinton has no reservations in letting people know he prefers to be

called Bill, but those who look upon him with disfavor may call him Slick Willy.

Not only people but cities often carry their own nicknames. Chicago is called the

“Windy City” because of the strong winds which come down from Canada throughout

the year. New York City is considered the “Big Apple” for reasons which are still

obscure to most people including many New Yorkers.

Not every nickname, however, is positive and some can be rather rude and

insulting. If someone should demonstrate a certain negative characteristic, a label will

soon be attached to describe that person in an unpleasant way.

Likewise a person’s physical traits which are very dominant may lead to

nicknames but not necessarily to one’s liking or choice. A nickname, therefore, is a way

of identifying or describing someone or something for better or worse.

46.Why do Americans prefer to use nicknames when addressing one another?

A.Nicknames are easy to remember.

B.Americans are a friendly people.

C.Nicknames are convenient to use in daily life.

D.Nicknames help build a closer relationship.

47.Americans tend to use others’ family names ________.

A.in the work place B.when writing letters

C.on formal occasions D.when making phone calls

48.Many traditional societies see the use of one’s family name as a sign of ________.

A.distance B.respect

C.importance D.gratitude

49.An American employer is likely to use a worker’s family name when ________.

A.the worker is to get a promotion

B.he speaks to the worker at a gathering

C.the worker has done something wrong

D.he is being friendly with the worker

50.In Paragraph 5, the word “obscure” is closest in meaning to “________”.

A.unclear B.sound

C.funny D.popular

Part IV Cloze Test (15 minutes, 10 points)

Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered

blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your

answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

For years we have believed we were either healthy or sick. 51 , during the mid-90s,

scientists developed a new concept called “sub-health”, a status 52 health and illness.

The concept of sub-health has become 53 because it has helped to explain many health

problems. 54 one study, only 5.6% of people in the overall population are actually sick,

55 the sub-healthy group consists of about 60%, and the 56 population is considered

healthy. 57 of one’s sub-health will help one to be alert to the underlying disease and

remain healthy. Sub-Health is a state in which the body is 58 turning from health to

illness or from illness to health. Our bodies are actively 59 the conditions of health,

sub-health and disease. Factors 60 aging, internal or external toxicity (毒性), and body

or mind exhaustion may cause sub-health, but taking good care of the body can change

a sub-healthy status to a healthy one.

51.A.Besides B.However C.Meantime D.Therefore

52.A.between B.within C.beyond D.toward

53.A.global B.controversial C.common D.popular

54.A.Due to B.Thanks to C.Prior to D.According to

55.A.though B.since C.whereas D.for

56.A.retaining B.remaining C.reserving D.relating

57.A.Awareness B.Causes C.Treatment D.Doubts

58.A.still B.already C.either D.neither

59.A.comparing B.choosing C.balancing D.improving

60.A.as B.like C.up to D.along with

绝密★启用前

2009年在职攻读硕士学位全国联考

英语试卷二

Part Ⅴ Translation (30 minutes, 10 points)

Part Ⅵ Writing (30 minutes, 15 points)

考生须知

1. 试卷二满分25分,考试时间为60分钟,16:00开始,17:00结束。

2. 请考生务必将本人考号最后两位数字填写在本页右上角方框内。

3. 试卷二的答案必须用蓝色或黑色墨水笔写在试卷二答题卡指定区域内,未写在指定区域

内的答案一律无效。

4. 监考员宣布考试结束时,请立即停止答题,将试卷二和答题卡反扣在自己的桌面上,坐

在原位,等待监考员收试卷二和答题卡。待监考员全部收齐点清无误,宣布可以离场后,

方可离开考场。

5. 监考员收卷过程中,考生须配合监考员验收,并请监考员在准考证上签字(作为考生交

卷的凭据),否则,若发生答卷遗失,责任由考生自负。

Part V Translation (30 minutes, 10 points)

Directions: Translate the following passage into Chinese and put your translation

on the ANSWER SHEET.

The office desk, as we know it, may have had its day. A large study on the future of

work in the UK predicts the rise of the “mobile worker” moving with notebook

computer and mobile phone between office, home, hotel, airport or highway service

station as the needs of a job demand. Today, more than five million people already

spend some time working at home or on the move, according to a recent report. That

number will rise dramatically over the coming decades, with mobile work becoming

one of the fastest-growing types of employment.

According to the study “Working in the Twenty-First Century”, individuals will not

necessarily see themselves as working from home. They could equally be working from

the office, but they will be on the move from place to place, working at various times of

the day, for much of the week. For a large proportion of workers, work in twenty years’

time will be more about movement than staying in one place.

Part VI Writing (30 minutes, 15 points)

Directions: You are to write in no less than 120 words on the topic of “A Threat

(Threats) to Endangered Animals”. You may base your composition on the clues given

below:

Many animals are now in danger of becoming extinct....

Among the threats to endangered animals is (are) ....

The way to cope with the threat (threats)....

Conclusion.

(Note: endangered—濒危)

2009年在职攻读硕士学位全国联考

英语试卷A参考答案

Part I Dialogue Communication (15 points)

Section A

1.C 2.D 3.A 4.B 5.D

Section B

6.B 7.C 8.A 9.C 10.A

Part II Vocabulary and Structure (10 points)

11.A 12.B 13.D 14.A 15.C 16.D 17.B 18.D 19.A 20.A

21.B 22.D 23.C 24.C 25.D 26.A 27.B 28.D 29.A 30.C

Part III Reading Comprehension (40 points)

31.A 32.D 33.B 34.C 35.A 36.A 37.D 38.C 39.D 40.B

41.B 42.B 43.A 44.C 45.D 46.D 47.C 48.B 49.C 50.A

Part IV Cloze Test (10 points)

51.B 52.A 53.D 54.D 55.C 56.B 57.A 58.C 59.C 60.B

2009年在职攻读硕士学位全国联考

英语试卷二参考答案

Part V Translation (10 points)

参考答案:

我们所熟悉的办公桌有可能退出历史。英国一项有关未来工作的大型研究预测,“移动员

工”的人数将上升。根据工作需要,这些员工将携带笔记本电脑和手机来往于办公室、住宅、

酒店、机场和高速公路服务区之间。最近的一份报告显示,目前已有500多万人部分时间是

在家里或在移动中办公。在未来几十年里,这一数字将急剧上升。移动办公将是增长最快的

工作形式之一。

根据题为《工作在21世纪》的这项研究,人们将不一定离家去上班,同样也不一定在办

公室上班,而是处于移动状态,在一天不同的时间工作,而且一周大部分时间都是如此。对

于很大一部分人来说,二十年以后的工作更多的是移动办公,而不是在一个地方办公。

更多的真题方面的事宜,可以咨询中国在职研究生网在线老师。也可以关注中国在职研究生网微博,与博主进行实时互动,了解在职研究生的实时信息。

也可以关注启文在职研究生网微信,账号是zzyjsedu,大家可以扫描二维码,了解更多关于在职研究生的政策或者考前辅导等方面的事宜。

推荐阅读:

在职联考gct逻辑每日一练5月汇总

在职联考gct英语每日一练5月汇总

在职联考gct数学每日一练5.22

  

在职读研实用信息
版权声明
    凡本站稿件类型为“原创”的所有文字、图片和音视频等稿件,均为启文教育网版权所有,未经本站协议授权,任何媒体、网站及个人均不得转载或以其它方式发表,违者必究。如需转载,请注明出处。
相关资讯文章
热点推荐简章

相关简章推荐 更多简章

推荐阅读

网友阅读

在职研究生热门专业

  • 专业名称详情
京ICP备05038589号 京公海网安备110108001632北京市海淀区启文培训学校
常年法律顾问 华泰律师事务所 毛亚斌律师